Червоний колір
Н-Pur є стійким до гідролізу термопластичних поліуретановим еластомером (ТПУ). Цей матеріал являє собою подальший розвиток і модернізацію матеріалу Pur, але він прекрасно працює в гарячій воді (прісній і морській при температурі до + 90 ° С), вогнезахисних гідравлічних рідинах (HFA, HFB), біологічно здатних до розкладу рідин (біо-олії), мінеральні масла (утримання води - більше 0,2%), та ін.
Н-Pur має високу стійкість до дії озону, атмосферних впливів і високих температур. Цей матеріал дуже рекомендуються для використання в тропічних регіонах. Набухання в мінеральних маслах є низьким. Н-Pur має таку ж високу стійкість до впливу радіоактивного випромінювання, як Pur. Газопроникність H-Pur значно нижче, ніж Pur.
Через його стійкості до гідролізу, вироби з Н-Pur можуть бути використані в водній гідравліці і видобутку корисних копалин, будівництві тунелів, виробничих пресах. Н-Pur особливо рекомендується для використання в прісній і морській воді, для HFA і HFB рідин і біологічно здатних до розкладу рідин (рослинна олія і синтетичні складні ефіри), харчових компонентів.
H-Pur схвалений KTW і відповідає FDA
У порівнянні з Pur, Н-Pur має приблизно ті ж механічні властивості і зносостійкість. Розривна напруга є дуже низькою (20% при 70°С/70год). Температурний інтервал: від -20°С до + 115°С.
Основна відмінність між H-Pur і Pur, дуже висока H-Pur до гідролізу і хімічних впливів, що дуже незвично для поліуретанів.
Застосування
Н-Pur в основному використовується в тих випадках, коли необхідна висока стійкість до мінеральних масел, гідролізу і хімічна стійкість.
Операційна практика різних ущільнень показує, що Н-Pur має кращу зносостійкість, ніж гумові еластомери (стандартне формування в прес-формі) більше, ніж 8-15 разів.
Н-Pur має високу твердість, тому він був успішно використаний для ущільнень, які працюють в сильно зношених парах при високому тиску і повинні мати високу стійкість до екструзії.
Існує сертифікат, що підтверджує що матеріал H-Pur може бути використаний в якості герметизуючого матеріалу для устаткування обробляючого харчові продукти в повній відповідності до вимог FDA.
Стійкість
Гарний опір | Середній опір | Низький опір |
Гідравлічні рідини на основі мінерального масла | Вогнестійкі рідини типу HFC (водногліколєва суміш) | Ароматичні вуглеводні |
Біологічно здатні до розкладу гідравлічні рідини | Деякі добавки для потужності можуть мати руйнівний ефект (наприклад, фунгіциди) | Хлоровані вуглеводні (дихлорметан, тріхлорметан) |
Вогнестійкі рідини HFA і HFB | Спирт етиловий | Кетони та гліколі |
Мінеральні масла й змащення (деякі добавки можуть мати руйнівні ефекти) | Неетиліровані палива (за винятком преміум суміші бензину і палива без вмісту свинцю) | Гальмівні рідини, на основі гліколю |
Силіконові масла й змащення | - | Гарячий пар вище +100°С |
Аліфатичні вуглеводні (пропан, бутан) | - | Концентровані кислоти і основи |
Гаряча вода і морська вода до +90°С | - | - |
Розбавлені кислоти і основи | - | - |
В основному використовується
- Брудознімачі
- Поршневі ущільнення
- Штокові ущільнення
- Ущільнювальні кільця
- Роторні ущільнення
Технічна специфікація
Властивості | Значення | Од. Вим. | Стандарт |
Твердість | 95+/-3 | Sh A | DIN 53505 |
Твердість | 48+/-3 | Sh D | DIN 53505 |
Щільність | 1,21 | g/cm3 | DIN 53479 or DIN EN ISO 1183-1 |
Залишкова деформація стиску (70°С / 24 год, 20% деформація) | ≤29 | % | |
Залишкова деформація стиску (70°С / 70 год, 10% деформація) | 20 | %/td> | DIN 53517 or DIN ISO 815-1 |
Залишкова деформація стиску (100°С / 24 год, 20% деформація) | ≤32 | % | |
Модуль при 100% розтягуванні | ≥12 | N/mm2 | DIN 53504 |
Еластичність по відскоку | 28 | % | DIN 53512 |
Міцність на розрив | ≥45 | N/mm2 | DIN 53504 |
Відносне подовження при розриві | ≥315 | % | DIN 53504 |
Подовження при розриві | ≥100 | N/mm | DIN 53515 or DIN ISO 34-1 |
Стираність | 16 | mm3 | DIN 53516 |
Мінімальна робоча температура | -20 | °C | |
Максимальна робоча температура | +115 | °C |
Всі перераховані вище дані встановлені в результаті вибіркових випробувань продукції, яка була взята з діючого виробництва. Всі дані були вказані, на основі стандартних тестів продукції відповідно до стандартів ISO, DIN і ASTM і можуть істотно не поширюватися на кінцевий продукт. Ці дані слід розглядати як необов'язкову консультацію.