Сірий колір

SH-Pur є стійким до гідролізу термопластичних поліуретановим еластомером (ТПУ).

Цей матеріал являє собою подальший розвиток і модернізацію матеріалу H-Pur, він все ще чудово працює в гарячій воді (прісній і морській), вогнезахисних гідравлічних рідинах (HFA, HFB), біологічно розкладаємих рідинах (біо-олії), мінеральних маслах і т. д.

SH-Pur модифікований шляхом введення особливої комбінації мастильних матеріалів, тому ущільнення, виготовлені з цього матеріалу, можуть забезпечити більш легке ковзання з дуже низьким коефіцієнтом тертя і незначним теплоутворенням.

SH-Pur має високу стійкість до дії озону, атмосферних явищ і температур.

Так само, як H-Pur, цей матеріал дуже рекомендується для використання в тропічних регіонах. Набухання в мінеральних маслах є низьким. SH-Pur має таку ж високу стійкість до впливу радіації і газопроникності як і H-Pur.

Застосування

SH-Pur використовується в якості альтернативи матеріалу "Domestic" (NBR + тканина) в поєднанні з «шевронними» ущільнюючими системами, що складаються з декількох елементів.

Крім того, матеріал SH-Pur - зі зниженим коефіцієнтом тертя, забезпечує більш легкий рух і повна відсутність ефекту «страгування», що має важливе значення для стабільної роботи, без мікрозупинок і стрибків.

SH-Pur може бути використанв якості матеріалу для ущільнення різних профілів, наприклад, для водяних плунжерних насосів, як «шевронне» ущільнення, а також в роторних ущільненнях валів з високими швидкостями обертання.

Стійкість

Гарний опір Середній опір Низький опір
Гідравлічні рідини на основі мінерального масла Вогнестійкі рідини типу HFC (водногліколєва суміш) Ароматичні вуглеводні
Біологічно здатні до розкладу гідравлічні рідини Деякі добавки для потужності можуть мати руйнівний ефект (наприклад, фунгіциди) Хлоровані вуглеводні (дихлорметан, тріхлорметан)
Вогнестійкі тиск рідин HFA і HFB Спирт етиловий Кетони та гліколі
Мінеральні масла й змащення (деякі добавки можуть мати руйнівні ефекти) Неетиліровані палива (за винятком преміум суміші бензину і палива без вмісту свинцю) Гальмівні рідини, на основі гліколю
Силіконові масла й змащення - Гарячий пар вище +100°С,
Аліфатичні вуглеводні (наприклад, пропан, бутан) - Концентровані кислоти і основи
Гаряча вода і морська вода до +90°С - -
Розбавлені кислоти і основи - -

В основному використовується

  • Брудознімачі
  • Поршневі ущільнення
  • Штокові ущільнення
  • Ущільнювальні кільця
  • Роторні ущільнення

Технічна специфікація

Властивості Значення Од. Вим. Стандарт
Твердість 95+/-3 Sh A DIN 53505
Твердість 48+/-3 Sh D DIN 53505
Щільність 1,22 g/cm3 DIN 53479 or DIN EN ISO 1183-1
Залишкова деформація стиску (70°С / 70 ч, 10% деформація) 22 % DIN 53517 or DIN ISO 815-1
Залишкова деформація стиску (100°С / 24 ч, 20% деформація) 28 % DIN 53517 or DIN ISO 815-1
Модуль при 100% розтягуванні ≥16 N/mm2 DIN 53504
Межа міцності ≥46 N/mm2 DIN 53504
Відносне подовження при розриві ≥400 % DIN 53504
Міцність на розрив 110 N/mm DIN 53515 or DIN ISO 34-1
Стираність 20 mm3 DIN 53516
Мінімальна робоча температура -20 °C  
Максимальна робоча температура +110 °C  

Всі перераховані вище дані встановлені в результаті вибіркових випробувань продукції, яка була взята з діючого виробництва. Всі дані були вказані, на основі стандартних тестів продукції відповідно до стандартів ISO, DIN і ASTM і можуть істотно не поширюватися на кінцевий продукт. Ці дані слід розглядати як необов'язкову консультацію.